Een ademcirkel brengt je levensenergie in beweging

 

 

Levensenergie, of levenskracht, is wat anders dan het hebben van veel of weinig energie, hoewel stromende levensenergie wel energie geeft. Levensenergie is de stroom waarin je jezelf kunt ontmoeten. Vanuit het lichaam in plaats vanuit het hoofd.
Hoe doe je dat?

 

De focus op specifieke ademhalingstechnieken brengt je uit het hoofd naar de gevoelservaring in het lichaam. Naar de levensenergie die zich in je je hart, je buik je voeten en je vingers bevindt. Het zit overal in je lijf en je kunt het voelen. Als het stroomt kun je het ervaren als ruimte, stroming, tinteling, warmte en meer. Het is iets persoonlijks. Voor iedereen anders. En als er fysiek niets waargenomen wordt, wat ook kan, kun je innerlijke rust ervaren. Een gevoel van tevredenheid in het hier en nu.

 

Levensenergie is de adem, vitale energie of spirituele energie. Ook wel Prana of Chi genoemd. Levensenergie kan wegsijpelen door diverse oorzaken, maar zich ook vastzetten in het lichaam, wat voelbaar is als blokkades, krampachtig aanvoelende gebieden zoals vaak voorkomt in het borst-, maag-, en/of bekkengebied. Maar ook het ritme en de diepte van de ademstroom geeft aan hoe het met je levensenergie gesteld is. De manier van ademen kan een blokkerend of bevrijdend effect hebben. Door oefeningen kunnen we invloed op levensenergie krijgen.

 

Waarom is stromende levensenergie van belang?
 

Blokkades in de levensenergie kunnen chronisch worden waardoor een pantser ontstaat. We sluiten ons letterlijk en figuurlijk af. Dit kan zich uiten in star en intolerant gedrag, een korte spanningsboog een vernauwde blik en over het algemeen negatieve gedachten. Er kan sprake zijn van mentale onbeweeglijkheid waardoor het meegaan met de stroom van het leven niet of nauwelijks mogelijk is.

 

Ademwerk kan bijdragen energie weer te laten stromen. Een stroming die wordt gezien als een energetische kracht die tot zelfverwerkelijking leidt. Dit betekent dat je leeft, denkt en handelt overeenkomstig wat belangrijk voor je is, zonder daarbij anderen uit het oog te verliezen.

Stromende levensenergie geeft een gevoel van heelheid en eenheid. Je gaat staan in plaats jezelf staande te houden. De workshop beoogt het ervaren van die heelheid, eenheid, of balans.

 

Ademwerk is een vorm van lichaamswerk wat vele vormen kent waaronder yoga en meditatie. In deze workshop komen bepaalde aspecten uit lichaamswerk samen waarbij de ademhaling centraal staat zoals: 

 

Kalmte meditatie

Yoga oefening voor activering van energie

Korte lezing over 'ZIJN'

Ademcirkel met vooraf een introductie over de techniek en het verloop van de ademcirkel

Het leven vieren

Samen eten

 

Wat is een ademcirkel?

 

Bij een ademcirkel lig je op een yogamatje of een matrasje op je rug. Je laat de woorden van de begeleider op je inwerken en volgt de instructies. De muziek ondersteunt dit proces wat een uur in beslag neemt.
Je kunt een ademcirkel zien als een innerlijke reis wat door de adem tot stand gebracht wordt. De ontdekkingsreis is een cadeau voor jezelf. Je verbindt je met jezelf, met een kern waaruit je in staat bent om je leven in te richten volgens de waarden van vrijheid, liefde en tevredenheid.
 

Een helende werking

 

De ademhaling wordt als instrument gebruikt om op een krachtige manier het lichahaam van zuurstof en energie te voorzien. Ons vaak overbelaste systeem wordt opgeladen om het helende vermogen van het lichaam aan te boren. Gedurende een verbonden ademsessie kun je al ademend waarnemen waar fysieke blokkades zitten. Laag voor laag kan geblokkeerde energie losgelaten worden. De kracht komt op een natuurlijke manier uit jezelf.

Ademhalingsoefeningen kunnen veel energie vrijmaken en hebben niet alleen invloed op lichaam. Tijdens de aandacht voor de adem wordt het mentale gebabbel stiller. Er ontstaat ruimte voor het ontstaan van antwoorden op vragen, inzichten en nieuwe perspectieven.
 

Is deze ademcirkel geschikt voor mij?

 

Een ademsessie kan voor een eerste keer een nieuwe ervaring zijn. Over het algemeen is deze positief en voor herhaling vatbaar. De ademcirkel duurt een uur wat meestal niet als lang ervaren wordt. De workshop is geschikt als je enige ervaring hebt met meditatie en/of yoga, of eerder ademwerk gedaan hebt. De ademsessie van ADISAT is mild in zijn soort. Twijfel je of de workshop geschikt voor je is? Neem gerust contact op om je vragen te stellen.

 

Praktisch

 

Tijdstippen van de workshop van 10.00 - 12.00 uur - of van 14.30 - 16.30 uur.

De workshop vindt plaats in Steenwijk of in Bilthoven.

Kijk op de agendapagina voor meer informatie over data, tijdstippen en locatie.

 

Naam
E-mail