Basis Oosterse Psychologie

Nascholing voor professionals en overige belangstellenden

 

Gedachten, gedrag en woorden hebben een grote invloed op emoties en gevoelens en het kunnen uiten van de essentie van wie we in werkelijkheid zijn. Dit betekent dat het van belang is om te weten wat we belangrijk maken vanuit conditioneringen en overtuigingen en wat van wezenlijk belang is.

Oosterse visies zoals boeddhistische psychologie en het non-dualiteitspricipe geven richtlijnen om antwoord te krijgen op hoe onze systemen en mechanismen werken en hoe we onderscheid kunnen maken tussen persoonlijkheid en essentie.

De scholing is bedoeld voor therapeuten, coaches en psychosociaal- en maatschappelijk werkers. Eigenlijk voor iedereen die met mensen werkt en bereid is naar de eigen innerlijke wereld te kijken. Om als gevolg van het eigen persoonlijke proces en de ervaringen anderen te begeleiden met de oefeningen, meditaties en/of psycho-educatie. 

Aan de orde komen
 

  • Verschillende bewustzijnsstaten die een rol spelen in hoe we het leven, onszelf en anderen ervaren. 
  • Valse identificaties
  • Twee realiteiten
  • Waarneming versus gewaarzijn
  • Non-dualiteit
  • Verborgen behoeftes
     

De onderwerpen gaan samen met mediaties en/of inzichtgevende oefeningen. Dit brengt een persoonlijke gevoelservaring tot stand van waaruit de theorie kan integreren.

Na de scholing is de student zich beter bewust van de persoonlijke valkuilen die zich onbewust opwerpen en kan de student desgewenst oefeningen in de werkpraktijk toepassen bij de begeleiding van anderen.

De nascholing kan bijdragen aan zingeving en het meer tot expressie brengen van ZIJN's kwaliteiten als compassie, betrokkenheid en helderheid.

De scholing bevat drie live online lessen a twee uur en twee live lesdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

In de online lessen wordt voornamelijk de theorie behandeld en een aantal meditaties.

In de lesdagen werken we voornamelijk in groepjes.