live online meditatie cursus 'Vipassana'

op basis van dana = een niet verplichte vrijwillige bijdrage

 

In vier lessen van een uur leer je de basis van Vipassana. We oefenen, maar je krijgt ook achterliggende informatie over de rijkdom van deze meditatie en waarom deze meditatie transformerend werkt. Transformerend in de zin van het krijgen van inzichten en meer controle over het bewustzijn.
Om optimaal effect van de cursus te hebben is het van belang om buiten de bijeenkomsten zelf te oefenen. De richtlijnen krijg je hiervoor aangereikt.

 

Naast het oefenen met de mediatie worden aan Vipassana gerelateerde thema's behandeld.

 

Les 1
- de inzichten van de Boeddha in relatie met Vipassana
- drie niveau's voor de mate van ervaren van geluk en/of tevredenheid

Les 2
- 3 inzichten die door Vipassana kunnen ontstaan

Les 3
- verschillende vormen van Vipassana

Les 4

- twee realiteiten die er altijd zijn

- valkuilen en moeilijkheden in het meditatieproces

 

 

Een compacte cursus met essentiële onderwerpen die aan Vipassana zijn gerelateerd.

 

 

Iedereen zou in de gelegenheid moeten kunnen komen om zich meditatie 'eigen' te maken. Bij voorkeur onder begeleiding, om niet in je eentje door te modderen en tegen dingen aan te lopen waardoor je na verloop van tijd stopt met mediteren. Het bekoelen van aanvankelijk enthousiasme over meditatie is een veelvoorkomend fenomeen. Misschien omdat de verwachtingen van meditatie te hoog zijn, of omdat onwetendheid bestaat over de obstakels die in meditatie voorkomen en niet bekend is hoe hiermee om te kunnen gaan. Niet zelden denkt een beoefenaar dan dat meditatie niet voor hem/haar weggelegd is en geeft het op. Dat is jammer en in veel gevallen te voorkomen.

 

ADISAT biedt de meditatietraining aan via een online verbinding met ZOOM. Hoewel het prettig is om in een groep op een geschikte locatie met elkaar te mediteren heeft live online mediteren verschillende voordelen. Zoals het besparen van tijd en reiskosten door niet op pad te hoeven. 

 

Er zijn diverse soorten meditaties. In deze cursus richten we ons op Vipassana

meditatie. Vipassana is een eeuwenoude meditatievorm wat vandaag de dag nog steeds wordt onderwezen. Vipassana is niet alleen een manier om tot rust te komen, maar ook een middel om inzichten te krijgen over vraagstukken en om  met universele problemen om te gaan. Vipassana wordt ook wel 'inzichtmeditatie' genoemd.

 

De cursus wordt aangeboden op basis van dana. Dat is een niet verplichte vrijwillige bijdrage.

 

De data van de eerstvolgende cursusen zijn:

19, 26 juli, 2, 9 aug. 20.00- 21.00 uur

23, 30 aug., 6, 13 sept. van 20.00 - 21.00 uur

 

.

Naam *
E-mail *