opleiding Integraal Essentie Coach

 

Deze opleiding brengt je niet alleen naar professioneel en deskundig coachen. Ook je eigen leven wordt verrijkt door inzichten en perspectieven.
 

 

Op 5 januari start vanuit het Meditatie Instituut Nederland deze coachopleiding. Je kunt het ZIJN's gericht coachen noemen, of spiritueel transformatie coach. Wij hebben het de naam 'Integraal essentie coaching' gegeven.
 

Integraal Essentie Coach

Het woord 'integraal' is te weerleiden naar de verschillende oosterse zienswijzen en moderne westerse inzichten die in de opleiding bij elkaar komen. Met name bepaalde aspecten uit de boeddhistische psychologie vormen het werkgebied om tot inzichten te komen. Inzichten die kunnen leiden tot een ander perspectief om met problemen om te gaan.

 

Essentie is de term die de kwaliteiten weergeven die het meest mentaal bevrijdend zijn. Kwaliteiten die de ware natuur van de mens vertegenwoordigen. We gaan zoveel mogelijk terug naar de herkenning, de gevoelens en de expressie van deze kwaliteiten die ook wel hartkwaliteiten genoemd worden.

 

De route, of de pijlers van de opleiding bestaan uit:

- Oriëntatie - Integratie - Transformatie

 

Oriëntatie

Verkennen van uitingen van onvrede. De emoties en overige reacties op ongewenste situaties.

 

Integratie

Beoefening van verbindende kwaliteiten. Hiermee worden zaadjes gepland om tot transformatie te komen.

 

Transformatie

Oriëntatie en integratie tezamen zullen geleidelijk tot transformatie leiden. We komen zover dat we vanuit het hart eigenschappen die we 'essentie' noemen tot uiting kunnen brengen. Dit brengt mentale vrijheid met zich mee.

 

De werkvormen die leert

 

 

Inquiry

Een begeleidingsvorm waarbij met name word onderzocht wat zich in het innerlijk afspeelt met betrekking tot een thema, vraag, of gevoelens. Een Inquiry-cirkel, een model wat richting aan het coachproces geeft, is ondersteunend voor zowel de coach als de cliënt.

 

Meditatie

Meditatie, of het nu om een zitmeditatie gaat of om meditatief bewegen, geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Alleen vanuit die ruimte kunnen nieuwe inzichten ontstaan.

 

Psycho-educatie

Voor een deel bestaat de opleiding uit kennis over hoe de mind en emoties werken. Hoe ze tot stand komen en waardoor het zo moeilijk is om los van onze reactiepatronen te komen. Begrip over hoe het werkt geeft een mate van inzicht in waar en hoe je jezelf vastzet.

 

Opstellingen

Individuele opstelling zijn behulpzaam om in de oriëntatie fase een helderder zicht te krijgen op situaties en omstandigheden.

Naam
E-mail
Bericht

 

Je werkt vanuit je eigen ervaring. Vanuit je eigen zelfonderzoek. Een proces waarbij je zoveel mogelijk vanuit je eigen essentie jezelf en anderen kunt insprireren.

Je kiest er bewust voor om
Integraal Essentie Coach te worden. Je hebt affiniteit met oosterse zienswijzen en meditatie.

 

docenten

Rikkie Postema - hoofddocent

Gerjan Schoemaker - gastdocent en assistent