beëindiging groeps rondreis 'Mindful in Nepal'

Vanuit verzoeken van een aantal van mijn yoga-leerlingen om op reis te gaan in Nepal vertrok ik in 2020 na ongeveer een jaar voorbereiding met een groep van 14 reizigers naar Nepal. Ik maakte workshops op maat voor de reis die bijdroegen aan een beter begrip en verdieping van de waarnemingen van het straat- en kloosterleven en de yoga- en meditatiesessie bracht lichaam en geest na al de prikkels tot rust.

 

Het was de bedoeling de reis ieder jaar 2x te herhalen. Helaas kregen we te kampen met Corona. Helaas bleven ook na Corona de aanmeldingen op een minimaal niveau waardoor een aantal keren de reis geannuleerd moest worden.

 

Op 1 juli j.l. heb ik besloten de reis niet meer te doen. Ik wil niet langer mensen teleurstellen die zich aanmelden maar in aantal te weinig draagkracht vormen om de reis door te laten gaan.

 

De eerste jaren werkte ik samen met Helmich Riezebosch van travel Nepal die eind dit jaar zijn onderneming beeindigt. De reis werd overgedragen naar Maaike Linde van Native Travel.

Ik ben beiden dankbaar voor de prettige samenwerking en met name Helmich voor de uitstekende uitvoering van de praktische zaken rond de reis die helaas maar 1 keer heeft plaatsgevonden.

Ik ben ook de reizigers die het mogelijk hebben gemaakt om in Nepal te reizen zeer erkentelijk voor hun enthousiasme over de reis. 

 

Wat nu?


Maaike (Native Travel) stelt een speciale reis samen waarin ook de filosofieën van het Oosten op de locaties volop beleefd worden. De workshops uit Mindful in Nepal, die voor deze nieuwe reis relevant zijn, worden apart live online gegeven. In deze workshops zal ook verwezen worden naar de plaatsen waarin je het onderwerp van de workshop tegenkomt. Van de workshops ontvang je een opname in de vorm van een filmpje en een hand-out die je als naslagwerk gedurende de reis kunt gebruiken. Deze reis zal in het voorjaar van 2024 plaatsvinden. Helaas kunnen we hiervoor het vertrek (nog) niet garanderen. Deze reis is nog in de maak, waarvoor we nu alle tijd nemen. Als je belangstelling hebt kun je dat aangeven zodat je in een vroeg stadium (vrijblijvend) wordt geïnformeerd. En ik sluit niet uit een retraite in Nepal te organiseren. Bijvoorbeeld met een dag of tien verblijf in de omgeving van Kathmandu en bezoeken aan de highlights van Kathmandu. De retraite zal dan bestaan uit meditatie, yoga en beschouwingen van de boeddhistische psychologie. Een verdieping en verbreding van mindfulness. Desgewenst is het dan mogelijk om na de retraite zelf een vervolg op de reis kunt samen te stellen, al dan niet in een groep. Ik zal mijzelf daar volgend jaar intensiever op beraden.

 

Een andere mogelijkheid
 

Als je andere een reis gaat maken naar Nepal, of Tibet, via Native Travel of een ander kanaal, is het ook mogelijk om deel te nemen aan de workshops. Ze zullen absoluut een verdieping geven op wat je gaat beleven.
 

Wil je je orienteren op een reis naar Nepal of aanverwanten dan kan ik je Native Travel aanbevelen. Sta je niet in het bestand van ADISAT en wil je op de hoogte blijven van hoe de workshops met de reizen verbonden wordt,  vul dan onderstaande formuliertje in. Als je nieuwsbrieven van ADISAT ontvangt hoef je je niet aan te melden.

 

Retraite in Nepal

 

Ik overweeg nog om in samenwerking met Native Travel een retraite in Nepal te organiseren. Dit zou betekenen dat we een paar dagen in Kathamandu verblijven en daar de highlichts bezichtigen en aan de workshops deelnemen die aan wat je beleeft relateren. We vertrekken daarna voor een aantal dagen naar een mooie plek in de Kathandu vallei waar we een retraite houden met meditatie, yoga, wandelen en diverse korte lezingen.

 

Het is mogelijk om na de retraite een rondreis te plakken om in samenwerking met Native Travel met locale gidsen een mooie rondreis te maken.

 

Naam
E-mail
eventuele vraag of opmerking

 

klik hier voor een fotopresentatie van de reis in 2020