verdiepingsuur

Op 13 november maakte ik met wat yogaleerlingen een uitstapje naar de wereld van sprookjes. Het is een nieuwe activiteit die ik het 'verdiepingsuur' heb genoemd. Het idee voor deze activiteit ontstond op verzoek van enkele yogaleerlingen.

Tja, als daar dan om gevraagd wordt zit het in mijn genen om te kijken of ik daar iets mee kan doen. Het werden Tibetaanse sprookjes, die mij een mooie ingang leken om tot diepere inzichten te komen. En zoals gezegd, we kwamen de 13e bij elkaar.

 

 

Tijdens het drinken van een kopje thee en koffie begon ik het Tibetaanse sprookje voor te lezen. Het verhaal vertelde over een sluwe vos die zichzelf tot koning van alle viervoeters kroonde. Hij gebruikte zijn macht voor eigen gewin, maar werd uiteindelijk door zijn onderdanen ontmaskerd.

 

 

In de nasleep van het sprookje ontstonden levendige gesprekken. Het ogenschijnlijk eenvoudige verhaal bevatte een schat aan diepere betekenissen en universele thema's. We spraken over macht en status. we stelden ons voor wat er zou gebeuren als wij een koningsmantel aan zouden trekken. En vroegen ons af of het mogelijk zou kunnen zijn dat wij ons zouden laten misleiden een koning te eren die geen koning is.

 

 

We hadden mooie gesprekken en ieder van ons vond een persoonlijke les in dit sprookje. Het was een inspirerende bijeenkomst die ons liet nadenken over ons eigen leven en de maatschappij. En dit alles begon met een simpel sprookje. Het is duidelijk dat we hier graag mee doorgaan, en daarom staat op 28 december een ander mooi sprookje op ons te wachten.

 

Praktische informatie

 

De bijeenkomst begint met het voorlezen van een sprookje. We verkennen de waarden en boodschappen die in tekst worden gevonden, en hoe deze betekenissen ons dagelijks leven kunnen beïnvloeden. De deelnemers worden uitgenodigd om open te staan voor het delen van persoonlijke interpretaties.

Doel van de bijeenkomst

  • het desgewenst delen van van de bevindingen of de vragen die het sprookje oproept
  • het ontdekken van manieren om spirituele of filosofische ideeën in het dagelijks leven toe te passen

 


Data
28 december van 19.30 - 20.30 uur met maximale uitloop tot 20.45 uur.

De bijeenkomsten vinden plaats in Steenwijk.

Kosten

De kosten bedragen € 5,00 om de kosten te dekken. Daarnaast wordt een dana (vrijwillige bijdrage) voor de begeleiding en organisatie op prijs gesteld.
 

Aanmelden kan via onderstaande invulformulier.
 

 

Er wordt een ondersteunende setting gecreëerd waar ieder zijn/haar gedachten en gevoelens desgewenst kan en mag delen en waarin we van elkaar kunnen leren.Al met al kan zo'n ‘uurtje diepgang’ een waardevolle gelegenheid zijn om samen met anderen te verkennen, wat leidt tot herkenning en inspiratie.spirituele opleiding