vipassana

een weg naar een heldere mind en een open hart

de inzicht gevende meditatie van de Boeddha

 

Regelmatige beoefening van Vipassana meditatie heeft een transformerend effect. Het helpt je de vertroebeling van je gedachten te doorzien, waardoor je een helderdere kijk krijgt op jezelf, anderen en de wereld. Vipassana staat bekend als de meditatie van wijsheid.

Mediteren kan op verschillende manieren, niet alleen op een kussentje op de grond, maar ook op een rechte stoel en zelfs gedurende een wandeling.

Vipassana is een meditatievorm uit India die tot op de dag van vandaag wordt onderwezen als een middel om universele problemen aan te pakken. Het heeft in de jaren 70 aan populariteit gewonnen, deels door het succes van mindfulness, waar Vipassana een onderdeel van is.

In plaats van de geest te kalmeren, maakt Vipassana gebruik van de geest om deze effectiever te trainen en het denken doeltreffender te maken.

Bij ADISAT zijn er verschillende mogelijkheden om Vipassana te beoefenen. In de meeste activiteiten komt in meer of mindere mate Vipassana voor. De activiteiten staan op de agendapagina, en het is ook mogelijk om op aanvraag voor een groep een activiteit te organiseren.