vipassana

een weg naar een heldere mind en een open hart

de inzicht gevende meditatie van de Boeddha

 

Wanneer je Vipassana meditatie regelmatig beoefent gaat hier een transformerende werking vanuit. Je gaat de vertroebelende werking van je gedachten doorzien, waardoor je jezelf, anderen en de wereld helderder ziet en de mentale beroeringen die hier onbewust een rol spelen doorziet. Niet voor niets wordt Vipassana de meditatie van wijsheid genoemd.

 

Mediteren hoeft niet per se op een kussentje op de grond. Op een, bij voorkeur, rechte stoel kun je ook heel goed mediteren.

 

Vipassana is een uit India afkomstige meditatievorm die tot op vandaag de dag wordt onderwezen als middel om met universele problemen om te gaan. Vanaf de jaren 70 kent Vipassana een groeiende populariteit. Als gevolg van het succes van mindfulnes, waar Vipassana een onderdeel van uitmaakt.

In plaats van de mind te kalmeren maken we gebruik van de mind. We trainen de mind om de enorme capaciteit die de mind heeft zo effectief mogelijk te gebruiken. Het denken wordt doeltreffender.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij ADISAT iets met Vipassana te doen. Vipassana komt in ieder geval in alle nascholingen en opleidingen voor. Daarnaast zijn er open inschrijvingen voor specials en workshops. Ook live online. Op de agendapagina staan de activiteiten vermeld. Een activiteit is eveneens voor een groep op aanvraag mogelijk.