Een handreiking naar 'vrijer' leven

De rode draad in deze workshops is 'compassie' wat een samengaan is van mindfulness, gelijkmoedigheid, kennis (over de werking van de geest) en onderscheidingsvermogen. De combinatie van die kwaliteiten maakt dat compassie kan integreren in werk en privé.

Boeddha Ogen

De Boeddha ontwikkelde op grond van grondig onderzoek en eigen ervaring een visie op hoe problemen ontstaan, dat problemen opgelost kunnen worden en hoe dat te doen. Deze aspecten vormen de basis van de boeddhistische psychologie.
Enkele ideeën van de Boeddha worden in deze workshop cyclus besproken, onderzocht en geoefend.

In de workshop zijn diverse oefeningen besloten zoals:  

  • Diverse meditaties
  • Schrijfopdrachten
  • Fysieke oefeningen
  • Opstellingen

Gedurende de workshop passen we een kleine pauze in.

Een intens traject of alleen ter kennismaking

Deze workshop cyclus is geschikt voor iedereen die geinteresseerd is in compassie, de werking van de mind en hoe problemen doorgaans ontstaan.

Afhankelijk van de wens om de lesstof in prive en werk te integreren kan je in meer of mindere mate de huiswerkoefeningen doen. Je bepaalt zelf de mate van je eigen inzet.

Aantal deelnemers

Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 personen.

Data en tijden

4 nov., 25 nov., 16 dec., 13 jan. van 19.30 - 21.30 uur.

15 nov., 13 dec., 10 jan., 7 febr. van 10.00 - 12.00 uur.

Klik hier voor de tarieven.

Vooral in Nepal en Tibet bevinden zich stoepa's (boeddhistisch bouwwerken) waarop heldere boeddha ogen zijn aangebracht. Een symbolische weergave van de Boeddha tegelijkertijd vanuit vier windrichtingen helder en met compassie ziet wat er gaande is.

Door deze symboliek te onderzoeken in combinatie met andere wijsheden vanuit de boeddhistische psychologie, en deze op onszelf te betrekken, kunnen we inzichten krijgen in de mate van onze vertroebelde blik op onszelf anderen en de wereld.