Je mind (het brein) kan je zien als gereedschap voor o.a. het maken van keuze’s, het uitvoeren van bepaalde taken en om te leren. Door regelmatig te mediteren ga je geleidelijk aan de kwaliteit van de capaciteit van de mind verhogen. Dit betekent niet dat je veel intelligenter wordt, maar dat je effectiever, helderder en weglekkende energie door een constante gedachtestroom deels kunt stoppen.

Dit begint met het observeren van hoe de mind werkt. Langzamerhand word je opmerkzamer in wat er gebeurt waardoor je zelf de baas gaat worden over je mind en deze zo effectief mogelijk kunt gebruiken.

Hoe vaak ervaren we wel niet dat onze gedachten met ons op de loop gaan? In deze lastige maatschappij verergert dit fenomeen zich en is meditatie een welkome oefening om in ieder geval voor een bepaald moment wat rust te ervaren.

Op eigen houtje gaan mediteren is natuurlijk prima. Er zijn voldoende digitale meditaties op internet. Het probleem dat zich bijna altijd voordoet is dat de discipline, of de motivatie, om op gestructureerde tijden te gaan zitten ontbreekt.

Door de live digitale lessen voeg je een structureel moment in je dagelijks bestaan toe om te mediteren.

Een ander bijkomend voordeel is dat je mediteert in een groep. Er worden wel eens vragen gesteld waar meerdere beoefenaren tegenaan lopen. Dit helpt ook om meditatie vol te blijven houden. Want hoe je het went of keert, wil je de voordelen van meditatie in je leven integreren, dan vraagt dit om regelmatige beoefening, net zoals je naar een sportschool gaat om je conditie te verbeteren.

De live online meditatiecyclus

De bijdrage voor 6 lessen van 30 minuten bedraagt € 20,00. Wil je zowel de ochtend- als de avondmeditatie meedoen dan is de eigen bijdrage € 30,00

Van de meditaties ontvang je een audiobestand zodat je thuis op eigen gelegenheid deze meditaties ook kunt doen.

Startdata eerstvolgende series:

  • 17 september van 9.30 uur - 10.00 uur
  • 28 september van 20.00 - 20.30 uur