Auteur - Rikkie Postema
Soort - Met illustraties
Taal - Nederlands
ISBN 978 94 6406 912 9
Uitgever - PADMA uitgeverij
Aantal pagina's - 202
Prijs - € 22,95

Een boek waar je ruim de tijd voor moet nemen om alles in te laten werken en de onderwerpen in je dagelijks leven te laten integreren.


De samenstelling van energieën binnen en buiten jezelf bepalen hoe emoties tot uiting komen. Het boeddhisme geeft diverse handreikingen om deze dynamiek te reguleren. Binnen dit kader wordt een selectie van beeldspraak en de vijf elementenleer beschreven. Tezamen met oefeningen maakt het je bewust van wat tegenwerkt en wat helpt.


Het boek 'Verhelderend Inzicht' is iet een boek wat je snel even uitleest. Het is zeker geen zelfhulpboek waarin je via een snelweg naar meer geluk geleid wordt.

Een lezer zei:
'Ik heb het boek in de buurt liggen. Ik pak het af en toe op om na te slaan hoe ik een bepaalde situatie aan kan pakken. '
Auteur - Rikkie Postema
Soort - Met illustraties
Taal - Nederlands
Afmetingen - 17x149x146 mm
ISBN10 9025961606
Uitgever - Ten Have, 2011
Prijs - € 10,-
Verzendkosten - € 3,50


De rode draad in het boek wordt gevormd door de vier fasen die de auteur ontwierp om tot mindful coachen te komen, weergegeven in het Mindfulness Coaching Kwadrant. Ook zijn oefeningen opgenomen die behulpzaam zijn voor zelfonderzoek en ontspanning.

Persoonlijke noot van Rikkie Postema

Dit boek is in 2011 uitgekomen. Het eerste Nederlandse boek wat coaching en Mindfulness samenbracht. Nu zijn er innmiddels veel boeken over coaching in combinatie met Mindfulness. Het boek wat ik in 2011 schreef zou nu eigenlijk herschreven moeten worden om nieuwe inzichten en aanvullingen in te verwerken.