Rikkie Postema (1957) combineert oosterse visies met hedendaagse inzichten. Hiermee geeft zij zichzelf en anderen iets in handen voor zin-geving en persoonlijke ontwikkeling.

De rode draad van de werkzaamheden van Rikkie Postema bestaat uit de integratie van compassie om hiermee mentale en fysieke balans te bewerkstelligen. Hiervoor heeft ze diverse benaderingswijzen als:

  • geregistreerd counseller/coach
  • mindfulness- trainer en therapeut
  • meditatie- en yoga docent
  • Rebalancer
  • schrijver.

Vanaf 2000 werkt ze vanuit haar eigen praktijk. Daarvoor was ze als docent en intervisie begeleider betrokken bij een psychosociale opleiding en werkte in het bedrijfsleven als management assistente.

Naast haar belangstelling voor menselijke beweegredenen tekent en schildert ze graag. Voornamelijk symbolische en methaforische beelden, waaronder mandala's. Ook hierin geeft ze regelmatig workshops en wordt tekenen soms als hulpmiddel ingezet bij een persoonlijk coachtraject. Op haar website 'helende cirkels' staat informatie over deze tekenvorm.

In 2011 werd het door haar geschreven boek "Mindful Coachen" door uitgeverij Ten Have uitgegeven. In Nederland is dit het eerste boek wat coaching en mindfulness samen bracht.

In 2021 schreef ze haar tweede boek 'Verhelderend Inzicht'.