Rikkie Postema (1957) combineert oosterse visies met hedendaagse inzichten. Hiermee geeft zij zichzelf en anderen iets in handen voor zin-geving en persoonlijke ontwikkeling.

De rode draad van de werkzaamheden van Rikkie Postema bestaat uit de integratie van compassie en mentale en fysieke balans. Hiervoor heeft ze diverse benaderingswijzen als geregistreerd counseller/coach, mindfulness- trainer & therapeut, meditatie- yoga docent, Rebalancer en schrijver.

Vanaf 2000 werkt ze vanuit haar eigen praktijk. Daarvoor was ze als docent en intervisie begeleider betrokken bij een psychosociale opleiding en werkte als management assistente.

Naast haar belangstelling voor menselijke beweegredenen waaruit gedacht en gehandeld wordt tekent en schildert ze symbolische en methaforische beelden, waaronder mandala's. Ook hierin geeft ze regelmatig workshops en wordt tekenen soms als hulpmiddel ingezet bij een persoonlijk coachtraject. Op haar website 'helende cirkels' staat informatie over deze tekenvorm.

In 2011 werd het door haar geschreven boek "Mindful Coachen" door uitgeverij Ten Have uitgegeven. In Nederland is dit het eerste boek wat coaching en mindfulness samen bracht.

In 2021 haar tweede boek 'Verhelderend Inzicht'.