In ontwikkeling: 3 dagen thuisretraite met digitaal programma en begeleiding

Start naar verwachting medio april

Als je in retraite gaat dan betekent dit dat je jezelf afzondert. Meestal met een groep gelijkgestemden om gedurende de retraite aan spiritueel zelfonderzoek en beoefening te doen. Doorgaans wordt dit in een geschikte omgeving gedaan zoals een klooster of retraitecentrum. Er wordt volledig of een deel van de tijd doorgebracht in stilte. In meditatie.

Een georganiseerde retraite helpt je om je dagelijkse leven even los te kunnen laten. Los van de gebruikelijke afleidingen als mobiele telefoon, computer, werk, afspraken en verplichtingen. Je wordt meer op jezelf teruggeworpen waardoor je meer contact met jezelf krijgt. Het kan heel behulpzaam zijn bij levensvragen of om inzicht te krijgen in vastgeroeste patronen, gedachten en gedrag.

Veel mensen zijn in de huidige omstandigheden gedoemd om thuis te blijven. Je zou kunnen zeggen: een opgelegde afzondering. Waarom zouden we deze tijd niet aangrijpen om deze te gebruiken voor een persoonlijke retraite?


Ik heb een vijfdaags programma gemaakt om je in je persoonlijke retraite te ondersteunen met tips, oefeningen en bepaalde opdrachten. Volledige stilte heb ik hier niet in opgenomen, omdat velen ook te maken hebben met familieleden waarvoor een telefoontje de enige afleiding op een dag is. Hiervoor zijn bepaalde tijden ingepland, maar hier kan je uiteraard flexibel mee omgaan.

Wil je deelnemen aan de retraite? Stuur mij je mailadres, dan krijg je van mij een password waarmee je op de site van ADISAT het programma kunt volgen.

Klik hier om je aan te melden voor de retraite.