Meditatie

Door meditatie kan je lichaam en geest meer ontspannen. Als je vaker mediteert, kun je die ontspanning steeds sneller bereiken en meenemen in je dagelijkse bestaan. Daar hoef je echt geen uren voor op een kussentje te zitten. Als je regelmatig de tijd neemt om slechts enkele minuten te mediteren zal je daar zeker het effect van ervaren.

De cursus

We oriënteren ons op de meditatievormen Shamatha (kalmte meditatie) en Vipassana (inzicht medititatie), maar we zullen ook kennismaken met andere meditatievormen, zoals meditatie in beweging en visualisaties.


De cursus is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft voor meditatie. Ook als je al ervaring hebt met meditatie zal je in deze cursus wellicht andere vormen of dingen ontdekken waardoor de kwaliteit van je meditatie vergroot.
Tevens kan voor mensen die een mindfulness training hebben gedaan deze cursus een aanleiding zijn om de puntjes weer eens op de i te zetten.

Er zijn veel redenen om aan meditatie te doen. Het maakt niet uit welke motivatie je hebt. Meditatie heeft veel te bieden en er zijn meditaties die voor iedereen geschikt zijn.

Thuis oefenen en verder met mediteren

Van de meditaties zijn audiobestanden beschikbaar. Als deelnemer van deze cursus ontvang je deze bestanden om desgewenst op je computer of telefoon te downloaden.

Duur van de cursus

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van anderhalf uur. Deze cursus wordt zowel in groepsverband op locatie, als life online aangeboden.

Raadpleeg de activiteiten kalender voor geplande cursussen.