Met mindfulness neem je meer afstand van gedachten en wordt het innerlijk stiller.

de relatie met je emoties

Mindfulness leert je een andere relatie met je gedachten en emoties aan te gaan. Hierdoor kan je een beetje meer afstand van gedachten en emoties nemen, zodat ze je minder raken en situaties helderder kunt zien.

Ook leer je door Mindfulness meer te ontspannen, zodat je in uitdagende situaties met beide voeten op de grond blijft en je energie niet verliest maar effectief en krachtig kunt benutten.

voor wie is mindfulness geschikt

Mindfulness is erg toegankelijk en voor heel veel mensen geschikt. Een belangrijke indicatie om beter even met mindfulness te wachten is een onstabiele en beschadigde mentale gezondheid. Fysieke beperkingen zijn geen belemmering voor Mindfulness.

Als je twijfelt of mindfulness wel of niet geschikt voor je is, neem dan contact op met de trainer en overleg met hem/haar.

de oefeningen

Je oefent in aandacht door de aandacht te richten op een meditatie object. Meestal is dat de ademhaling of delen van het lichaam, maar het kan ook iets buiten jezelf zijn. Dit doen we meestal zittend en noemen we formele oefeningen.

Daarnaast zijn er informele oefeningen die gericht zijn op hoe je je verbindt met waar je mee bezig bent. Bijvoorbeeld: eten, lopen, je zintuigelijke waarnemingen en je houding.

Voor veel mensen is het makkelijker om vanuit beweging zichzelf te ervaren en van daaruit te mediteren. Eenvoudige yoga is hierbij behulpzaam.

kan je mindfulness uit een boek leren

Slechts in uitzonderlijke gevallen volstaat het lezen van boeken in een persoonlijke succesvolle training. Fietsen leer je immers ook niet door het lezen van alleen de aanwijzingen. Theorie is wel behulpzaam om de bedoeling, de essentie en de valkuilen van de oefeningen te kennen en te begrijpen.
Verinnerlijking van Mindfulness kan alleen maar door daadwerkelijke beoefening.

Data van trainingen

Klik op de onderstaande knop. Je komt op de agendapagina waar de ingeplande trainingen op staan. Wil je op de hoogte blijven of gebled worden? Vul dan het invulfomulier op deze pagina in.