Reviews van deelnemers aan een training

De training heeft me een stuk rust en zelfvertouwen gegeven. Verstoringen moet je niet op jezelf betrekken. Daarentegen als je zelf getriggerd wordt is dat om iets van te leren. Het schema wat we hebben gehad is heel handig.
Anouk

De training heeft mij verbaasd en erg aan het denken gezet. Ik ben nu echt et mezelf bezig en denk niet contstant wat een ander van mijn vindt. Rikkie is zeer deskundig en de lesstof is absoluut heel bruikbaar in het dagelijks leven.
Ingrid

Ik ging de training doen omdat ik wat rustiger wilde worden. Dit is gelukt. Ik voel mij beter en heb bruikbare en eenvoudige oefeningen meegekregen.
Annelies

Rikkie geeft veel voorbeelden. Ook vanuit haar eigen leven en ontwikkeling. Dat vond ik erg fijn en gaf mij het gevoel dat ik niet alleen met bepaalde thema's worstel.
Jolanda

De lesstof is heel goed bruikbaar in het dagelijks leven. Ook door de beschrijvingen in het lesboek. Daardoor weet ik wat ik doe en waarom. De training heeft mij meer bewust gemaakt van mezelf. Hoe ik reageer in situaties. Ik voel nu meer en beter en sta meer in mijn eigen kracht. Ik ben op de goede weg. Rikkie heeft een rustige manier van praten en een heldere uitleg'.
Anoniem

De training prikkelt me en daagt me uit. Ik ben van nature een denker en enorm nieuwsgierig. Het voegt weer iets toe aan hoe ik tegen anderen en mezelf aankijk. Communicatie is wat mij betreft het mooiste wat er is en tegelijk heel complex en daarmee interresant. Rikkie is deskundig, openhartig, rustig, vriendelijk en eerlijk. Heel toegankelijk. Dat is fijn.
Sandra

Een erg prettige training die mij veel gebracht heeft. Je kunt goed merken dat de trainster veel ervaring en kennis heeft.
Marcel

Ik had heel veel problemen met mijn moeder. In de training leerde ik met compassie te kijken. De relatie met mijn moeder is heel erg veranderd. Dat voelt zo goed.
Jeanette

Rikkie heeft veel ervaring met mediteren en andere spirituele dingen. Het is altijd boeiend wat zij inbrengt. Het heeft mij aan het denken gezet en er veel aan gehad.
Anoniem

Ik begrijp nu veel beter wat meditatie met je kan doen. Rikkie weet waar ze het over heeft. Wat is deze vrouw ervaren.
Joke

Ik ben mij bewust geworden van mijn eigen invloed op mijn gevoel. Er is een goede balans tussen theorie en oefeningen in de training. De theorie heeft een toegevoegde waarde omdat ik graag het grotere geheel wil zien. Rikkie is heel goed in staat aan te sluiten bij de individuele behoeftes.
Lidy


Het lesboek en de digitale bestanden zijn goed verzorgd. Rikkie was respectvol naar anderen toe: bijvoorbeeld "mag ik je aanraken?" Dat was opvallend. Fijn dat Rikkie ook met eigen voorbeelden komt uit haar prive situatie. Dat schept verbondeheid t.o.v. de deelnemers.
Anoniem

Het waren prima, fijne, leuke en insprirerende lessen. Het heeft duidelijkheid over mijzelf gegeven, rust door "innerlijke vrijheid". Lang niet altijd natuurlijk, maar ben me er meer van bewust.
Lucie

Het cursusboek is behoorlijk uitgebreid en de lesstof hierin niet altijd makkelijk, maar ik ben er erg blij mee. Rikkie weet goed aan te sluiten bij de groep en weet de moeilijke dingen goed uit te leggen met duidelijke voorbeelden.
Els

Ik begrijp nu veel beter wat meditatie met je kan doen. Rikkie weet waar ze het over heeft. Wat is deze vrouw ervaren.
Joke

Mijn huisarts was verbaasd. Ik kan minder medicijnen slikken.
Robert

De training heeft me inzicht gegeven in mijn eigen handelen en hoe daar mee om te gaan maar ook hoe om te gaan met het handelen van anderen.Het lesboek en bestanden zijn een aanvulling en altijd prettig als naslagwerk. De theorie is duidelijk en voldoende en goed toepasbaar.
Anoniem