Workshop 'Diep Ontspannen - Yoga Nidra'

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een oefening waarbij je op een matje ligt met desgewenst een dekentje over je heen en instructies volgt waardoor je in een diepe ontspanning komt.

Yoga betekent ‘verbinden’, Nidra betekent ‘slaap’.Toch is het niet de bedoeling dat je gedurende de oefening in slaap valt. Je komt in een staat tussen slapen en waken in. Je bent wakker en alert, maar in een diepe ontspanning.

Transformerende rust

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt mentaal, fysiek en emotioneel compleet tot ontspanning. De affirmaties (samskaras) beklijven en doen op energetisch niveau hun werk. Je hoeft helemaal niets te 'doen'.

De workshop

We beginnen met uitleg over de oefening met een kopje thee. Na de uitleg doen we een paar eenvoudige oefeningen om het hoofd weer wat meer tot rust te brengen en de informatie los te laten. Daarna gaan we liggen en laten ons meenemen door de instructies. Na afloop is er een kopje thee. Totaal duurt de workshop een uur en een kwartier.
Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je ongeveer drie dagen voor de workshop per mail wat praktische informatie.

Oefenbestanden en e-reader

Na de workshop ontvang je het digitale bestand van de oefening zodat je de Yoga Nidra ook thuis kunt doen. Daarnaast wordt de reader naar je gemaild zodat je de informatie over de oefening desgewenst nog eens kunt lezen.

Wanneer en waar

Kijk op de agendapagina voor data en locatie van deze workshop.

Bijdrage

De kosten bedragen € 15,-. Hierin is alles inbegrepen.