2 lesmomenten Meditatief tekenen

Het doel van deze minicursus is het leren tekenen van een mandala. Je leert technieken en krijgt tips en tricks. De eerste avond leer je het opzetten van een symetrische mandala. Zie onderstaande voorbeeld. Deze mandala is door een leerling gemaakt die dacht dat ze niet kon tekenen.

De tweede avond leer je hoe je een vrije mandala tekent zoals de volgende afbeelding. Het was de eerste vrije mandala die deze leerling heeft gemaakt. Iedere tekening is een uniek kunstwerkje.

Het doel van deze cursus

Het primaire doel van deze cursus is plezier hebben in het werken met vorm en kleur. Dat het tekenen tegelijkertijd onspant is van bijkomende orde.

Dat deze tekenvorm een afspiegeling is van jezelf en de tekening je inzichten kan geven laten we in de cursus buiten beschouwing, tenzij er spontaan iets opkomt.

Live Online

Je hebt je computer of laptop op tafel staan en de tekenmaterialen voor je. Je kunt je werk laten zien, vragen stellen, ervaringen delen, kortom het is zoals een cursus op locatie werkt, maar dan is het online.

Je krijgt een inlogcode (voor ZOOM) waardoor je gemakkelijk deel kunt nemen. Iets instaleren is niet nodig. Je krijgt een duidelijke inloghandleiding.

Praktische informatie

Je bijdrage aan deze cursus is € 30,00. Maximaal 10 deelnemers.

Cursusdata

  • 21 + 28 december van 19.30 uur - 21.00 uur
    of
  • 11 + 18 januari van 10.00 uur - 11.30 uur.
    of
  • 1 + 8 februari 19.30 uur - 21.00 uur.

Het onderstaande filmpje geeft een indruk van de werkwijze en welke materialen je nodig hebt. Uiteraard werken we tijdens de cursus rustig aan en stapje voor stapje.