startpagina    -    agenda    -    contactformulier

Spiritualiteit is onvoorwaardelijk vriendelijk met jezelf en anderen omgaan en hierin je grenzen te eren.

Veel mensen hebben het verlangen meer contact te maken met het spirituele. Hoe dat vorm gegeven wordt is voor iedereen verschillend.

ADISAT beschouwt spiritualiteit als een zelfonderzoek naar de zin van het leven. Naar dat wat belangrijk is en zijn in het hier en nu. Kijken, luisteren en voelen zonder een oordeel. Overtuigingen en conditioneringen onderzoeken op waarheid, loslaten waar we geen invloed op hebben en steeds weer terug naar zelfreflexie.

Spirituele ontwikkeling gaat over het intelligent gebruik maken van de capaciteit van de geest. Hiermee ontwikkelen we wijsheid, wat los staat van cognitieve intelligentie.

Hoe we kijken

We kunnen onszelf, de wereld en anderen vanuit een negatieve blik of vanuit een positieve blik benaderen. De wereld bestaat uit beiden. We hoeven het leed wat we hebben en het onrecht wat mensen elkaar aandoen niet te ontkennen.
Anderzijds hoeven we de wereld en onszelf niet rooskleuriger voor te stellen dan het is. Het is belangrijk om te zien hoe het werkelijk is.

Lichaamsbewustzijn als inzet voor spiritualiteit

Het lichaam bevat energiestromen die we niet kunnen zien, maar wel kunnen ervaren als ruimte, tinteling, spanning en als stroming. Deze energieen kunnen een spiegel en een gids zijn. Meer contact met die energieen helpt bij onze ontwikkeling.

Het aanbod van ADISAT is gebaseerd de universele wijsheden uit Boeddhistische bron.