Meditatieschool

  • opleiding tot professioneel meditatiedocent

  • meditatieve bij- en nascholing

  • workshops en trainingen

  • retraites

Meditatie als leefstijl

Meditatie is een techniek die je kunt leren. In Oostelijke oorden is meditatie een levensstijl, maar in onze cultuur zijn aandachts- en lichaamsgerichte methoden niet vanzelfsprekend. Daar komt langzamerhand een verandering in. Mindfulness heeft hierin de weg vrijgemaakt naar meer mogelijkheden die meditatie biedt.


Een waardevolle aanvulling

Met meditatie wordt contact gemaakt met de innerlijke wereld. Dit betekent niet dat de buitenwereld afgesloten wordt. Integendeel zou ik zeggen. De buitenwereld kan zelfs intenser worden omdat mediteren helderheid veroorzaakt waardoor we onszelf anderen en de wereld scherpzinniger en transparanter ervaren.


Er zijn veel meditatievormen varierend van stiltemediaties waarbij je bewegingsloos zit tot dynamische meditaties die bestaan uit beweging. Voor elk wat wils waardoor meditatie veel te bieden heeft.

De voordelen van meditatie zijn inmiddel ook ontdekt door bedrijven en organisaties. Mindfulness is al heel gewoon, wat in feite ook een meditatievorm is.

Eveneens durf ik te voorspellen dat het niet zo lang meer zal duren eer de meeste coach- therapiepraktijk of andere soorten complementaire praktijken de behandelvormen aanvullen met meditatie.