Je wilt graag mediteren maar wordt telkens in beslag genomen door wat anders. Dan helpt het als je met een groep een afspraak hebt om te mediteren. Een vaste tijd in de week. Doe mee met de live online meditaties als je een stok achter de deur nodig hebt.


Wanneer we mediteren

Iedere maandagavond van 19.30 - 20.00 uur kun je aan een Live Online Meditatie deelnemen via zoom. Je ontvangt van iedere meditatie een opname om thuis te oefenen. Ervaring met mediteren is niet nodig. Na iedere meditatie is er een mogelijkheid om vragen te stellen.


Meditatievormen

Kalmte meditatie (Samatha)

Analytische meditatie (Vipassana)

VisualisatiesSeries van 6 bijeenkomsten

De bijeenkomsten bestaan uit series van 6 bijeenkomsten. Je kunt op ieder moment instromen.


Jouw bijdrage

De kosten voor een hele serie bedragen € 15,00. Bij tussentijdse instroming naar evenredigheid van het nog te volgen bijeenkomsten.


meedoen met live online mediterenontvang een paar opnames


Rikkie geeft ook meditaties via Meditatie.live. Dat is een meditatieplatform waar een aantal ervaren meditatietrainers dagelijks meditaties geven.


Recenties van deelnemers aan online mediteren

Online mediteren was wel even wennen, maar uiteindelijk gaat dat zo goed. Nu vind ik het zelfs prettig. Een half uurtje, lekker thuis. Ik hoef nergens naar toe. Ik mediteer nu een half jaar online met Rikkie Postema. Het is fantastisch. Ongelofelijk dat ze er iedere keer in slaagt om een nieuwe meditatie te geven. Het is heel afwisselend. Het doet mij goed.
Ik mediteer nu een half jaar online met Rikkie Postema. Het is fantastisch. Ongelofelijk dat ze er iedere keer in slaagt om een nieuwe meditatie te geven. Het is heel afwisselend. Het doet mij goed. Ik kijk iedere keer uit naar de maandagavond. Een half uurtje is zo voorbij, maar het is zo waardevol.
Al jaren volg ik bij Rikkie haar yoga lessen. In de COVID periode deed zich de mogelijkheid voor om via zoom ook wekelijks met haar , en anderen ,te mediteren. Ze neemt je mee in een visualisatie , een geleide meditatie en sluit af met een passend muziekje. Je oefent ook m.b.v je ademhaling je te concentreren en los te laten. Het geeft rust , in hoofd en lijf, heeft een weldadig effect. Tijdens deze lessen heb ik geleerd dat je “vrij” van gedachten kunt zijn! Het werkt door , de nacht opvolgend aan de les, slaap ik dieper, vaster. Denk niet dat je dit na 4 x al zult bereiken, door de regelmatige oefening bereik je deze sensatie. Op deze manier is het mijn leven binnen gekomen, geen gisteren, geen morgen, NU !
De meditaties zijn heel fijn. Ik merk dat het vaste moment erg prettig is. Als ik het alleen moet doen komt er niets van. Rikkie haar stem alleen al is rustgevend. Iedere keer een andere meditatie. De een spreekt meer aan dan de ander, maar het is daardoor wel afwisselend. En dat we er een mooi filmpje van krijgen is ook mooi, hoewel ik er toch niet zo aan toekom om die op eigen gelegenheid af te spelen. Ik doe het al ruim een jaar en ben nog niet van plan om ermee te stoppen. Een echte aanrader.
In het begin vond ik een half uur best wel lang. Nu ik al ruim een jaar meedoe, is het mij soms te kort. Het doet mij goed. Ik kom altijd rustiger en tevredener uit de meditatie.
Soms is er een meditatie die mij aan het denken zet. Rikkie is altijd bereid om dingen toe te lichten of uit te leggen.