4 live online trainingsmomenten Vipassana


Wanneer je Vipassana meditatie regelmatig beoefent gaat hier een transformerende werking vanuit. Je gaat de vertroebelende werking van je gedachten doorzien, waardoor je jezelf, anderen en de wereld helderder ziet en de mentale beroeringen die hier onbewust een rol spelen doorziet. Niet voor niets wordt Vipassana de meditatie van wijsheid genoemd.

Mediteren hoeft niet per se op een kussentje op de grond. Op een, bij voorkeur, rechte stoel kun je ook heel goed mediteren.

Vipassana is een uit India afkomstige meditatievorm die tot op vandaag de dag wordt onderwezen als middel om met universele problemen om te gaan. Vanaf de jaren 70 kent Vipassana een groeiende populariteit. Als gevolg van het succes van mindfulnes, waar Vipassana een onderdeel van uitmaakt.

In plaats van de mind te kalmeren maken we gebruik van de mind. We trainen de mind om de enorme capaciteit die de mind heeft zo effectief mogelijk te gebruiken. Het denken wordt doeltreffender.


Mini training Vipassana meditatie


Deze mini training bestaat uit 4 live online bijeenkomsten van een uur. Er wordt uitleg gegeven over wat Vipassana inhoudt en we oefenen deze meditatievorm. Ter ondersteuning van het mediatieproces ontvang je een reader en audiobestanden.

De kosten voor deze training bedragen € 25,00.Data en tijden

7, 14, 21 en 28 februari 19.30 - 20.30 uurLive online Vipassana Training


Wil je meditatie een structurele plek in je leven geven? Probeer dan eens de live online meditaties op de maandagavonden. Iedere maandagavond een andere meditatie zoals visualisaties, ademhalingsoefeningen, stilte en soms in combinatie met wat kleine bewegingen.

Enkele revies

Ik kijk iedere keer uit naar de maandagavond. Een half uurtje is zo voorbij, maar het is zo waardevol.

Ik doe niet mee met de live meditatie-avond maar gebruik de opname's om 's ochtends te doen. Dat past mij beter.

In het begin vond ik een half uur best wel lang. Nu ik al ruim een jaar meedoe, is het mij soms te kort. Het doet mij goed. Ik kom altijd rustiger en tevredener uit de meditatie.

Ongelofelijk dat Rikkie iedere keer een andere meditatie weet te geven.

Soms is er een meditatie die mij aan het denken zet. Rikkie is altijd bereid om dingen toe te lichten of uit te leggen.