De retraite met 1 overnachting staat in het teken van meditatie. Je komt tot ontspanning, bezinning, mogelijk tot inzichten over bepaalde thema's en maakt contact met jezelf. En... kan of wil je niet op een meditatiekussentje? Op een stoel kun je ook prima mediteren.


Soms heb je even tijd voor jezelf nodig


Twee dagen onbereikbaar zijn. Kun je je dat voorstellen? En hoe zou het zijn om die dagen je smartfone aan de kant te leggen? Het is moeilijk voor te stellen, en wellicht een uitdaging waarin deze retraite je ondersteunt.


Veel prikkels en verplichtingen, hoge eisen en een drukke agenda kunnen op termijn een aanslag doen op je fysieke en mentale balans. Je bent veel met zaken bezig in de buitenwereld. In de retraite keer je terug in jezelf. In alle eenvoud en rust. Echte aandacht voor jezelf wat je voedt en inzicht kan geven in wat belangrijk voor je is.


Vaak weet je diep van binnen dat je iets nodig hebt om je drukke leven even te doorbreken en letterlijk en figuurlijk op adem te komen. En toch komt het er vaak niet van om je daadwerkelijk aan te melden voor een retraite. Misschien is dit het moment om die stap te zetten.


Proeflokaal


Je hebt misschien niet zo veel ervaring met meditatie. Een langere stilteretraite is misschien te veel en te heftig. Dan is deze retrataite geschikt voor je, mede omdat je het kunt zien als een proeflokaal van diverse meditaties.

Er bestaan vele vormen van meditatie. Uiteenlopend van zitten tot bewegen op muziek. Allemaal hebben ze een bepaalde bedoeling, zoals aandacht, liefde, compassie, inzicht, loslaten of het ervaren van ruimte.


Voor coachende begeleiders en trainers


Door de diverse meditatievormen te ervaren ontdek je de verschillende effecten. Dat maakt deze retraite ook geschikt voor coachende professionals.
Je bent er voor anderen. Je coached, biedt psychosociale hulp, luistert en begeleidt mensen in hun processen. Misschien geef je wekelijks een aantal yogalessen en/of mindfulness trainingen. Je bent een vraagbaak, een spiegel en soms ook een voorbeeld. Niet verwonderlijk als zelfzorg er nog wel eens bij in schiet. De ander, of de groep, staat vaak centraal.

Bovendien kun je ervaren of meditatie geschikt is om als werkvorm in je praktijk te gebruiken en welke vorm dat dan zou kunnen zijn. Hier zou je je dan desgewenst op een later moment in kunnen verdiepen.Tussen de meditaties door worden korte lezingen over bepaalde aspecten uit het boeddhisme gegeven. Zoals:

Hoe de boeddha tot inzichten kwam die nog steeds actueel zijn

Boeddhistische psychologie In relatie met compassie, verlangen en afkeer

Is onvoorwaardelijk liefhebben mogelijk?
Verblijf in een voormalig klooster

We hebben een mooie zaal tot onze beschikking waarin we ook genoeg ruimte hebben voor meditaties in beweging.

De retraite is volledig verzorgd. Dat wil zeggen: koffie/thee, kannen water, fruit, (vegetarische) maaltijden en overnachting.Data, begin en eindtijd
Het programma van de retraite start op 21 januari om 10.00 uur en eindigt op 22 januari 17.00 uur.


Locatie  

We verblijven in het voormalite klooster Samaya, wat eveneens als conferentieoord dient. Een stille groene plek tussen tussen de Betuwe en tegen de Utrechtse Heuvelrug.

We hebben een mooie zaal tot onze beschikking met genoeg ruimte. Ook om meditaties in beweging te kunnen doen.


Ervaringsuren  
In totaal bestaat de retraite uit 17 ervaringsuren van meditatie en korte lezingen.Kosten en wat daarbij inbegrepen is

De kosten bedragen € 398,-. Inbegrepen zijn:
ontvangst met koffie/thee en koek
5 dagdelen onbeperkt koffie/thee/water/koekjes
1 x ontbijtbuffet
2 x een biologisch-vegetarisch lunchbuffet met soep en salade, diverse soorten brood, luxe broodjes, diverse kazen en een keuze aan hartig en zoet beleg
1 x een uitgebreid biologisch-vegetarisch diner van 2-gangen bestaande uit vijf verschillende gerechten en een dessert
1 x logies (op 1-persoons kamers

retraite januari 2023

Deze retraite is beoordeeld en erkend door de GRO (Gat Register Opleidingen).


KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) heeft deze retraite voorzien van een keurmerk.