Workshop Vipassana


op verkenningstocht


Verkennen en ontdekken zijn kenmerken van Vipassana meditatie. Vipassana is een proces waarbij je de aandacht houdt bij wat zich aandient. Dit kunnen gedachten zijn, fysieke sensaties, ongemakken en ook euforie en tevredenheid. Je wordt je ervan bewust dat emoties en gevoelens niet tot stand komen door fenomenen buiten jezelf, maar van binnenuit ontstaan. Vipassana is een weg naar wijsheid. Het is een manier om conditioneringen, vertroebelingen en de gebrekkige manier van waarnemen te doorgronden. Een manier om de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn.


Een geschikte dag om kennis met Vipassana te maken
of
om je Vipassana beoefening aan te scherpen.


Met deze meditatievorm leer je om als waarnemer naar wat zich in de mind of het lichaam aandient te kijken. Hiermee ‘zuiver’ je als het ware je geest waardoor ruimte komt voor zaken als liefde, mededogen en vreugde


Op het programma staat:

Wat Vipassana inhoudt
De voorbereiding op Vipassana
Waarom en hoe Vipassana naar wijsheid leidt
En heel veel oefenen
Tussendoor mantra's en mindful bewegen

De workshop vindt plaats op 17 december van 10.00 - 16.00 uur in de yogastudio op de Dolderweg 3, 8331 LL, in Steenwijk.

De kosten bedragen € 65,-. Thee, wat lekkers, een instructiefilmpje over Vipassana (voor thuis) en een digitale hand-out die je na afloop ontvangt zijn inbegrepen. Lunch zelf meenemen.

Heb je een (aantoonbare) kleine beurs. Neem contact met mij op om te kijken of er mogelijkheden zijn waarbij geld geen belemmering is om deel te nemen.


Lees hier meer over Vipassana


Vipassana workshop 17-12-2022