Een avond waarin je niet alleen naar een theoretisch verhaal luistert maar ook gaat ervaren hoe je je intuïtieve vermogen kunt vergroten.

De lezing 'Intuitie - een bron van zinvolle en ondersteunende informatie' gaat over het:

  • Belang van intuïtie    
  • Diverse bewustzijnsstaten
  • Hoe het intuïtieve vermogen te vergroten.

Wat is intuïtie

Intuïtie is een boodschap wat je via een subtiel gevoel ontvangt. Meestal gaat het over iets wat je het gevoel geeft of iets wel of niet voor je klopt. Hoe dat voelt is niet of nauwelijks onder woorden te brengen. Het ontstaat gewoon. Op een bepaald moment weet je iets zonder dat je kunt duiden hoe je aan die kennis bent gekomen.

Het tegenovergestelde van intuïtie is cognitie. Intuïtie is verbonden met het hart, met voelen. Cognitie met het brein, het denken. In de maatschappij staat cognitie en intellect hoog op de ladder van waardering genoteerd. Hierdoor kunnen intuïtieve vermogens ondergesneeuwd zijn. En als je bepaalde vermogens niet gebruikt verlies je ze. Het goede nieuws is dat je je intuïtie (weer) kunt ontwikkelen, waardoor een ander licht op situaties en omstandigheden kan gaan schijnen.


Dinsdag 30 november
van 20.00 uur - 21.30 uur in De Meenthe, Stationsplein 1 te Steenwijk.

Entreeprijs € 8,00.


Het is mogelijk deze lezing op aanvraag te reserveren op een gewenste locatie binnen Nederland via het contactformulier.