Spiritualiteit, cultuur en natuur komen samen in Nepal. 'Mindful in Nepal' is een bijzondere reis met yoga, meditaties en workshop.

Het paradepaardje van ADISAT is de reis naar Nepal. Dit is geen scholing, wel een mooie beleving met workshops, meditatie en yoga.

Deze reis brengt je niet alleen in contact met de cultuur en de natuur. Het kan je een betekenis meegeven die je verdere dagelijkse leven verrijkt.


Deze reis wordt in samenwerking met reisbureau travel Nepal georganiseerd. Een rondreis met de highlights van Kathmandu, maar ook met minder toeristische bezienswaardigheden. Bij de reis zijn yoga en workshops over wat je gaat zien en bepaalde achtergronden van Nepal inbegrepen.


Vertrekdata

- 07 maart 2023

- 11 oktober 2023


'Nooit gedacht dat ik zo’n reis zou gaan maken. Het spirituele maakte de reis tot een reis van mijn dromen. Tijdens de informatieavond dacht ik :'Dit wil ik heel graag.' Nou, het is geworden wat ik gehoopt had.'
Aly


'Voor mij was Nepal een openbaring, het overtrof mijn verwachtingen. De natuur, de mensen en de culturen. Panauti vond ik prachtig. Het contact met de alleraardigste Ambika, die heerlijk voor ons kookte, was heel leuk en spontaan'.
Arie


De natuur van Nepal is fenomenaal. Natuurlijk de Himalaya, met zijn reusachtige besneeuwde toppen die we bij helder weer vanuit veel locaties kunnen zien. Maar ook de valleien met de heuvels, dorpjes en rijstvelden bieden een kleurrijk decor waarin zich allerlei activiteiten afspelen.
Overal tref je tempeltjes en beeltenissen waarbij de bevolking rituelen uitvoert.

In het programma zijn bijna dagelijks yoga- en meditatiesessies opgenomen. Eerdere reizigers hebben dit als zeer aangenaam ervaren want reizen in Nepal is intens en de zintuigen worden tot het uiterste toe uitgedaagd. Door de yoga en meditaties balanceren we mind en lichaam waardoor alle indrukken kunnen 'bezinken'. Een welkome rustpuntjes gedurende deze indrukwekkende reis.


De gebruiken, rituelen en symbolen kunnen voor de Westerse mens onbegrijpelijk en zelfs vreemd overkomen. De workshops vormen een brug tussen wat we waarnemen en beleven en de betekenissen hiervan. Deze workshops vinden plaats in de tuinen of dakterrassen van de hotels, soms in de natuur of op een plek die verband heeft met het onderwerp van de workshop. Van iedere workshop ontvang je een reader. Een naslagwerk wat je eenmaal thuis nog eens door kunt nemen.

De eerstvolgende presentaties zijn op:

5 november aanvang 10.00 uur

23 november aanvang 20.00 uur

Voorwaarde voor deelname aan deze reis is dat alle reizigers beschikken over een volledige en ten tijde van de reis geldige* Covid-vaccinatie. Ik en mijn medereizigers verklaren hieraan te zullen voldoen. Dit kan op bestemming worden gecontroleerd. Zonder bewijs kan de deelname worden geweigerd.*Het beleid in het land van bestemming ten aanzien van de geldigheid van de vaccinatie is leidend. Dit beleid kan wijzigen waardoor de reiziger daarop moet inspelen. Is er geen beleid in het land van bestemming dan geldt het Nederlandse beleid.