Iedere dag een nieuw avontuur.

Dag 1 - Aankomst in Nepal
Afhankelijk van de aankomsttijd in het hotel maken we deze dag een stadswandeling.

Dag 2 - Kathmandu
Bezoek Swayambhunath (of Apentempel). ’s Middags wandeling naar Durbar Square. Het plein is door de aardbeving in 2015 ernstig beschadigd en nog niet geheel gerestaureerd. Je maakt zelf de keuze het plein te bezoeken of rond de straatjes rondom het plein te blijven, wat op zich ook al een bijzondere beleving is.

Dag 3 - Kathmandu
Nationaal Museum van Kathmandu. Het museum wordt wel eens als ‘mini Nepal’ aangeduid. Hierna lopen we richting het historische centrum naar de wijk Ason waar je op eigen gelegenheid kunt rondstruinen tussen de kleurrijke koopwaar.

Dag 4 – Kathmandu
Vrije dag. Een geschikte dag om wat rond te hangen bij het hotel, in de tuin, of een van de bezienswaardigheden nog eens te bezoeken, of deel te nemen aan één, of beide, optionele activiteit van deze dag, te weten:
- Rondvlucht naar de Mount Everest (inclusief transfers) € 175,00
- Met een kabelbaarn naar de top van Chandragiri Hills.

Dag 5 - Kathmandu – Bhaktapur  
Vertrek naar Bhaktapur. We maken een kleine omweg om de tempel Changu Narayan te bezoeken. Vanaf de tempel is het, voor wie dat wil, mogelijk naar Bhaktapur te wandelen via een afdalend pad (5 km).

Dag 6 - 27 maart - Bhaktapur
Bezoek aan hoogste beeld van de Hindoe God Shiva in het plaatsje Sanga. Daarna zet de bus ons af bij een startplek voor een wandeling. We eindigen in Panauti wat een van de oudste dorpjes van Nepal is.

Dag 7 – Bhaktapur – Bandipur
Vertrek naar Bandipur (6-7 uur rijden).

Dag 8 – Bandipur
Verkennen van Bandipur en omgeving. Liefhebbers kunnen mee met een wandeling waarbij je 130 meter klimt (met trappen) naar de kleine tempel Thani Mai vanwaar je kunt genieten van een prachtig uitzicht.

Dag 9 – Bandipur – Pokhara
We rijden in ongeveer 2 ½ uur naar Pokhara. Vanaf de groene oevers van het meer heb je op heldere ochtenden een onbelemmerd uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van 7.000 tot 8.000 meter hoogte van de Annapurna- en Manaslu-ketens. We maken een wandeling over de boulevard, langs de rand van het Phewa meer.

Dag 10 – Pokhara
Zonsopkomst bij de World Peace Pagoda waar we met een bus naar toe gebracht worden. Je kunt desgewenst met de bus terug, maar er ook voor kiezen via een bospad naar beneden te wandelen. Onderaan het bospad staan bootjes om de overtocht te maken. In de loop van de ochtend zijn we weer terug in de stad waar je ’s middags de Mini Tibet Market kunt bezoeken. Dit winkelcentrum wordt beheerd door Tibetanen die in een nederzetting wonen wat voorheen een vluchtelingenkamp was.

Dag 11 – Pokhara
Dag om zelf in te vullen of deel te nemen aan de optionele activiteit te weten:
Wandeling in het voorgebergte van de Himalaya, (inclusief transfers en lunch bij lokale bewoners) € 37,00
Je proeft tijdens deze wandeling een beetje de sfeer van een trekking. We rijden met de bus naar de startplaats van de wandeling. Met een lokale gids wandelen we via een niet toeristisch pad naar Hemjakot waar de bevolking ons vriendelijk zal ontvangen. De lunch bij de lokale bevolking is in dit arrangement inbegrepen. We verblijven een tijdje in het dorp waar we contact kunnen maken met de vriendelijke bevolking.

Dag 12 – Pokhara
’s Morgens vertrekken we met de bus waarmee we in een klein uurtje het Begnas meer bereiken. Bezoek van toeristen is hier (nog) beperkt. We wandelen door een dorpje en langs de oever van het meer. Op de terugweg naar Pokhara maken we een stop bij het International Mountain Museum.

Dag 13 – Pokhara – Neydo
Vertrek naar ons verblijf in het Neydo Tashi Chöling Klooster in de Kathmandu vallei. Het is ongeveer 7 tot 8 uur rijden, afhankelijk van de drukte op de weg. Het is heerlijk vertoeven rondom de tempel en de monniken zijn erg toegankelijk. Je komt dicht bij het kloosterleven en bent welkom bij de traditionele ochtend- en avondceremonie.

Dag 14 – Neydo
Met een lokale gids maken we een prachtige, maar uitdagende rondwandeling in de omgeving waarbij we o.a. langs een gigantisch beeld van Padmasambhava (een belangrijk boeddhistisch persoon) komen. Een lunch in Pharping of Dollu maakt onderdeel uit van het programma.

Dag 15 – Neydo – Kathmandu
Vandaag verlaten we het Neydo klooster. We maken een stop in Patan waar we tijd hebben om rond te neuzen. Het hart van Patan wordt gevormd door het Durbar Square. In het Koninklijk paleis is het Patan Museum gevestigd. Rondom het paleis staan verschillende tempels. De Gouden Tempel, Kwa Bahal, ligt op enkele minuten lopen van het plein. We lunchen bij een lokale familie.
In de middag komen we aan in de wijk Bouddha in Kathmandu, waar we dicht bij de Boudhanath stoepa logeren. Je treft er veel traditioneel geklede Tibetaanse boeddhisten aan die hun rituelen uitvoeren om de stoepa heen. Er zijn veel gezellige eettentjes en dakterrassen waarvandaan je van bovenaf het tafereel rondom de stoepa kunt beschouwen. En aan de rand van de stoepa vind je kloosters en tempels die je kunt bezoeken.

Dag 16 – Kathmandu
In de loop van de ochtend lopen we naar Pachupatinath. Een zeer heilige plaats voor Hindoes. Langs de rivier zijn plekken (ghats) aangelegd waar crematies van overleden hindoes plaatsvinden. Er zijn veel sadu’s aanwezig rondom de tempel van Pashupatinath. Sadu’s zijn ‘heilige’ mannen die afscheid hebben genomen van een materialistisch bestaan om zich volledig toe te wijden aan het spirituele. In de middag lopen we weer terug naar Bouddha waar nog wat tijd is om bij de stoepa te vertoeven.

Dag 17 - Kathmandu  
Vandaag staat een ultiem ontspan moment op het programma. Je komt tot rust en vindt je centrum met Ramesh die de klankschalen beroert. De klanken dringen diep door in je weefsels waardoor opgeslagen spanning in de spieren wordt losgelaten. De geluiden kalmeren het zenuwstelsel en activeren het parasympathische deel van dit systeem dat rust in het lichaam brengt. Een goede afsluiting van al je belevenissen en een goede opmaat voor de terugweg. En er is nog tijd om eventueel een favoriete plek in Kathmandu te bezoeken, wat souvenirs te kopen, of wat rond te hangen op de bijzondere locatie van Boudhanath.

Dag 18 - Kathmandu - Amsterdam
Transfer naar de internationale luchthaven. Afhankelijk van de vlucht komen we op dag 18 in de avond, of dag 19 aan in Amsterdam.