'Wat heb ik genoten van Nepal en deze reis ! Omdat onze lieve reisbegeleider, Rikkie, ons zoveel vertelde over de Nepalezen en hun gewoontes ben ik anders naar dit land gaan kijken. Ik was er al 2x eerder geweest, maar toen stond de trekking die ik daar ging maken, centraal. Nu de mensen, het boeddhisme en hindoeïsme, waardoor ik meer begreep van de mensen en hun gewoontes'.
Marcelle

'Dankzij mijn aanhoudend “gezeur”, tijdens de yogalessen bij Rikkie, om haar koffer te mogen dragen bij haar reizen naar het verre Oosten, heeft het deze reis opgeleverd'.
Sarie

Al jaren lang fascineert Nepal mij. Dit land van de Himalaya en de geboorteplaats van de Boeddha ademt iets uit wat graag door mij ingeademd wil worden. Zoals de vriendelijke, tevreden en flexibele bevolking, die mij toont hoe betrekkelijk ons leven in het Westen is met al onze luxe en gedoe. Ik zie hoe oude gerimpelde gezichten, die een hard leven trotseren, door een lieflijke uitstraling een schoonheid bevat, waardoor ieder rimpeltje mooi wordt.

Een aantal jaren geleden vroegen een aantal yoga-meditatieleerlingen mij of ze met mij op reis konden. Regelmatig bezocht ik landen in Azie, waarbij Nepal mijn favoriet bleef. In eerste instantie vond ik het een leuke vraag, maar deed er niets mee. Wel bijzonder dat ik een jaar of 25 geleden gedacht heb dat ik best reisleider zou willen zijn. De vraag bleef zich herhalen waardoor ik deze toch serieuzer ging nemen. Ik maakte een concept reis en binnen een paar weken waren er al een stuk of 20 belangstellenden. Na een informatieavond was de reis na 3 dagen volgeboekt.


Ik wilde graag workshops, yoga en meditatiesessies geven die in het programma van de reis opgenomen werden. Yoga en meditatie, vanwege de overvloed aan indrukken die door yoga en meditatie wat meer tot rust zouden kunnen komen.

Zelf had ik tijdens mijn eerste prive reizen gemerkt dat ik zo veel zag, maar zo weinig betekenissen hiervan kende. Dat ik bepaalde dingen ging invullen terwijl ik hiermee zo de plank mis sloeg. Het leek mij van grote meerwaarde om de reizigers iets mee te kunnen geven van de achtergronden en betekenissen van al die bijzondere waarnemingen.

En toen was het zo ver. De eerste reis 'Mindful in Nepal' kon in het voorjaar van 2020 vertrekken na bijna een jaar van voorbereiding.

Ik ben blij dat ik travel Nepal heb gevonden die de praktische uitvoering van de reis op zich heeft genomen. Zeker toen de Corona-crises in alle hevigheid uitbrak waardoor wij een dag eerder terug naar Nederland zijn gekeerd. Dankzij goed overleg en regelwerk van travel Nepal is dat uitstekend verlopen. Ik had dit zelf niet zo kunnen doen.

De reviews van de deelnemers wijzen allemaal naar het succes van deze reis. Unaniem is de reis als intensief, indrukwekkend en als heel waardevol ervaren. Sommigen noemen het zelfs 'de reis van hun leven'. Met name de workshops en de informatie die ik op bepaalde locaties kon geven vonden de mensen een aanmerkelijke meerwaarde van de reis.

En nu hoop ik mensen te kunnen enthousiasmeren om een volgende keer mee te gaan. De reis wordt ieder voor- en najaar ingepland.

Klik hier voor de nieuwe reizen.

Namaste, Rikkie Postema