Mindful in Nepal Retraite

Tijdens de retraite in Nepal breng je bewust de focus op jezelf, voel je ontspanning, doe je diverse meditaties, mindfulness yoga en volg je unieke workshops. In de 11-daagse reis ‘Mindful in Nepal Retraite’ beleef je het in combinatie met excursies naar de hoogtepunten van de Kathmandu vallei.

In een notendop

Deze 11-daagse Mindful in Nepal Retraite is een combinatie van:

  • 5 achtereenvolgende dagen met bewuste focus op jezelf, ontspanning echt (leren) voelen, oefenen met diverse meditatievormen, yoga, een dagelijkse workshop en stiltemomenten.
  • De overige dagen worden de hoogtepunten van Kathmandu en de Koningsteden Bhaktapur en Patan bezocht.

De workshops

Gedurende de retraite wordt dagelijks een workshop gegeven. De inhoud van deze unieke workshops is gebaseerd op het boek 'Verhelderend Inzicht' wat Rikkie Postema heeft geschreven.

De rode draad in deze workshops is 'compassie'. Compassie is een samengaan van mindfulness, gelijkmoedigheid, kennis (over de werking van de geest) en onderscheidingsvermogen.

Iedere deelnemer ontvangt een ringband waarin de readers van de workshop kunnen worden verzameld. Een mooi naslagwerk om eenmaal thuis desgewenst nog eens te raadplegen.

Excursies

Een dag voor de retraite en een paar dagen na de retraite bezoeken we de hoogtepunten van de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan. Het blijft deze dagen mogelijk om deel te nemen aan yoga- en/of meditatie.

Je zult merken dat het straatleven van de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan een intens contrast op de retraite vormt. Je zintuigen zullen tot het uiterste geprikkeld worden. De opgebouwde mindfulness vaardigheden in de retraite zullen in dit dynamische straatbeeld optimaal uitgedaagd worden.

Het verblijf in Kathmandu

We verblijven in een comfortabel hotel in Kathmandu. De bijzondere Pagoda-zaal en de tuin met vele hoekjes en zitjes zijn uitermate geschikt voor meditatie, yoga en de workshops. De Nepalese sfeer die het hotel uitademt is van toegevoegde waarde voor de retraite. De workshops zijn gebaseerd op wijsheden die de Boeddha 2500 jaar geleden onderwees. Je ontvangt bij elke workshop een hand-out, die in totaal een mooi naslagwerk vorm.yoga reis

reis met mindfulness en yoga

spirituele reis

Bijzondere reis