De retraite met 1 overnachting is voor iedereen toegankelijk die affiniteit met meditatie heeft. Je komt tot ontspanning, bezinning, mogelijk tot inzichten over bepaalde thema's en maakt contact met jezelf. Zie er tegenop om op een meditatiekussentje te zitten? Dat hoeft niet. Op een stoel kun je prima mediteren en we mediteren ook in beweging. Ontdek je favoriete meditatievorm.Proeflokaal


Je hebt misschien niet zo veel ervaring met meditatie of een langere stilteretraite is wellicht te veel van het goede. Dan is deze retraite geschikt voor je. Qua tijdsduur, maar ook omdat je deze retratie kunt zien als een proeflokaal van diverse meditaties.

Er bestaan vele vormen van meditatie. Uiteenlopend van zitten tot bewegen op muziek. Allemaal hebben ze een bepaalde bedoeling, zoals aandacht, liefde, compassie, inzicht, loslaten of het ervaren van ruimte.

De retraite is geschikt voor

iedereen die affinteit

heeft met meditatie.Tussen de meditaties door worden korte lezingen over bepaalde aspecten uit het boeddhisme gegeven over onderwerpen die vandaag de dag actueel zijn.


Kosten en wat daarbij inbegrepen is

De kosten bedragen € 398,-. Inbegrepen zijn:
ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
5 dagdelen onbeperkt koffie/thee/water
1 x ontbijt
2 x lunch
In de middag een tussendoortje
1 x diner
1 x logies (op 1-persoons kamer)

Lees hier meer over het beleid van het in rekening brengen van de kosten.Data, begin en eindtijd
Het programma van de retraite start op 21 januari om 10.00 uur en eindigt op 22 januari 17.00 uur.


Locatie

We verblijven op een locatie in Beekbergen. Op een plek midden in het bos.


Ervaringsuren
In totaal bestaat de retraite uit 17 ervaringsuren van meditatie en korte lezingen.


Voor coachende begeleiders en trainers biedt deze retraite een bijkomend perspectief


Door de diverse meditatievormen te ervaren ontdek je de verschillende effecten. Dat maakt deze retraite ook geschikt voor coachende professionals. Je bent er voor anderen. Je coached, biedt psychosociale hulp, luistert en begeleidt mensen in hun processen. Misschien geef je wekelijks een aantal yogalessen en/of mindfulness trainingen. Je bent een vraagbaak, een spiegel en soms ook een voorbeeld. Niet verwonderlijk als zelfzorg er nog wel eens bij in schiet. De ander, of de groep, staat vaak centraal.

Bovendien kun je ervaren of meditatie geschikt is om als werkvorm in je praktijk te gebruiken en welke vorm dat dan zou kunnen zijn. Hier zou je je dan desgewenst op een later moment in kunnen verdiepen.


retraite januari 2023


Deze retraite is beoordeeld en erkend door de GRO (Gat Register Opleidingen).


KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) heeft deze retraite voorzien van een keurmerk.