Veel prikkels en verplichtingen, hoge eisen en een drukke agenda kunnen op termijn een aanslag doen op je fysieke en mentale balans. Je bent veel met zaken bezig in de buitenwereld. In de hectiek van alledag valt het niet mee om stilte te vinden. De meditaties die we in de retraite doen kun je ook in je dagelijks leven toepassen.
In een retraite keer je terug in jezelf en oefen je met de meditaties. In alle eenvoud en rust. Echte voedende aandacht voor jezelf wat eveneens inzicht kan geven in wat belangrijk voor je is.


Vaak weet je diep van binnen dat je iets nodig hebt om je drukke leven even te doorbreken en letterlijk en figuurlijk op adem te komen. En toch komt het er vaak niet van om je daadwerkelijk aan te melden voor een retraite. Misschien is dit het moment om die stap te zetten.


Soms heb je even tijd voor jezelf nodig


Een paar dagen alleen maar voor jezelf. Kun je je dat voorstellen? De smartfone uit. Geen afspraken. Je laten verwennen met heerlijk en gezond eten en het genieten van de mooie plek. Rikkie Postema begeleidt de retraites van ADISAT voor zover dat mogelijk is in afstemming met de groep.


Diverse retraites


Je kunt bij ADISAT deelnemen aan korte retraites van 2 dagen of langere retraites. Op de agendapagina tref je de ingeplande retraites aan. De retraites zijn toegankelijk voor iedereen die affiniteit met meditatie heeft.


Locaties


ADISAT maakt gebruik van verschillende locaties. Dat varieert van een voormalig klooster tot aan een conferentieoord in de natuur. Alle retraites zijn volledig verzorgd.Vier-daagse Vipassana retraite

de beoefening beperkt zich tot Vipassana meditatie, loopmeditatie en mindfulness yoga. Afgewisseld door korte lezingen over actuele aspecten uit de boeddhistische fylosofie.


Meditatie


In iedere retraite van ADISAT vormt mediatie een rode draad. We staan altijd bij tijds op en beginnen de dag daarmee. In de korte retraite doen we verschillende soorten meditatie zodat je kunt kennismaken met de diversiteit die meditatie biedt. Ook een mooie manier om te ontdekken welk soort meditatie het beste bij je past. We zitten namelijk niet alleen maar op een kussentje (of stoel).


Yoga


Vooral in de langere retraites doen we tussen de meditaties door korte yogasessies van Mindfulness Yoga. Een milde yogavorm die op elk niveau (zelfs op een stoel) te doen is.


Korte lezingen

In elke retraite zullen korte lezingen voorkomen over aspecten uit het boeddhisme die hedentendage actueel zijn zoals: compassie, aandacht, onwetendheid en de oorzaken van leed zoals de Boeddha het zag.


Tijd voor jezelf

In de langere retraites is tijd voor jezelf ingepland. Meestal wordt gevraagd deze tijd wel in stilte door te brengen.


Een ideale vakantie voor je brein.