Auteur - Rikkie Postema
Soort - Met illustraties
Taal - Nederlands
ISBN 978 94 6406 912 9
Uitgever - PADMA uitgeverij
Aantal pagina's - 202
Prijs - € 22,95

Iedereen reageert in combinatie met de omgeving, andere mensen en omstandigheden. Aan de hand van de vijf elementen: water, aarde, vuur, wind/lucht en ruimte, krijg je inzicht in hoe bepaalde energieën behulpzaam en welke je tegenwerken in je denken en handelen.

De energie van zowel de krachten als de kwetsbare aspecten binnen en buiten jezelf veroorzaken gedachten, gedrag en gevoelens. Het boeddhisme geeft talloze handreikingen hoe je de dynamiek van die energie kunt reguleren ten gunste van welzijn en gezondheid. De auteur heeft een deel van deze kennis geselecteerd en met eigen woorden in dit boek gevat.

De auteur heeft in dit boek een selectie van deze kennis beschreven die tezamen met een scala aan unieke oefeningen naar het ervaren van zelfvertrouwen en wijsheid leidt. Het leven wordt van wezenlijker betekenis.

Een praktisch boek voor als je de relatie met jezelf en anderen wilt verrijken.  


'Volgens Spinoza (1632-1677) draait het maar om één ding: ‘je bevrijden van de slavernij der emoties om tot inzicht in de vrijheid te komen’. Het boek van Rikkie Postema ‘Verhelderend Inzicht’ geeft vanuit boeddhistisch perspectief een verhelderend inzicht in je eigen emoties om zodoende met hartkwaliteiten compassievol te worden.'
Nol van Drunen - Voorzitter van de Vereniging voor Mindfulness


'Niet alleen neemt het boek je mee op een innerlijke reis, het helpt je ook om weer open te staan voor metaforen, om je te kunnen laten raken en vervoeren door wat je ‘ziet’ - in je eigen beleving en in de wereld om je heen’.
Robert Keurntjes - Filosoof

Aanvraag van werkboek en audiobestanden, klik hier.


Auteur - Rikkie Postema
Soort - Met illustraties
Taal - Nederlands
Afmetingen - 17x149x146 mm
ISBN10 9025961606
Uitgever - Ten Have, 2011
Prijs - € 10,-
Verzendkosten - € 3,50


De rode draad in het boek wordt gevormd door de vier fasen die de auteur ontwierp om tot mindful coachen te komen, weergegeven in het Mindfulness Coaching Kwadrant. Ook zijn oefeningen opgenomen die behulpzaam zijn voor zelfonderzoek en ontspanning.

Lees hier een recentie