opleiding tot meditatiedocent

De opleiding bied je niet alleen een pad om een goede meditatie docent te worden. Het voegt eveneens iets toe aan je eigen persoonlijke ontwikkeling.
 

meditatiedocent zijn

een cadeau voor jezelf en anderen

Je geeft meditatie een structurele plek in je leven en raakt meer geworteld in meditatie.

 

Je bent in staat om op deskundige en professionele wijze les te geven en anderen te trainen in meditatie.

 

Als je daar wel voor voelt, onderzoek dan of de opleiding tot meditatiedocent van ADISAT je daarin kan ondersteunen. Een vrijblijvend persoonlijk gesprek is altijd mogelijk.

 

 

 

Als meditatiedocent draag je bij aan de persoonlijke ontwikkeling van anderen en die van jezelf.

De opleiding geeft je de gelegenheid, en misschien ook een zetje, om een grote verscheidenheid aan mediaties en diverse aanverwante thema's tot je te nemen. Het uitganspunt is dat je een authentieke, professionele en deskundige meditatiedocent wordt.

 

Na de opleiding kun je

 

  • Handelen vanuit een eigen beroepspraktijk en/of als professional binnen een bedrijf of organisatie.
  • Je deskundigheid toepassen in een therapeutische- en/of coachpraktijk, yogaschool, spiritueel- en/of meditatie centrum.
  • Van dienst zijn in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, afkickclinieken enzovoort.
  • Mensen individueel en in groepsverband begeleiden en coachen in hun meditatie-ontwikkeling. 
  • Trainingen, workshops en specials begeiden en hier zelf een afwisselend programma voor samenstellen.
  • Je desgewenst inschrijving in een docentenregister van ADISAT en lid worden (als je dat nog niet bent) van een beroepsvereniging.

In 10 lesdagen, een retraite met 2 overnachtingen en 6 live online bijeenkomsten leer je diverse meditatietechnieken en -vormen, didactische vaardigheden en aspecten uit de oosterse filosofie zodat je zelfverzekerd en gedegen lessen kunt geven. Ook komt een stukje coaching aan de orde om deelnemers in je training adequaat te begeleiden in hun meditatieproces. Daarnaast ontvang je gedurende de opleiding een persoonlijke supervisiesessie en een persoonlijk eindgesprek. 

De volgende groep start op 20 september 2024

 

Naam *
E-mail *

Meditatie vindt zijn oorsprong in oosterse tradities. Een logisch vervolg hiervan is dat de opleiding met name aspecten uit de boeddhistische psychologie in het leertraject heeft opgenomen. Klik hier voor meer informatie over boeddhisme.

Diploma Meditatatiedocent

 

Met het diploma kun je lid worden van de beroepsvereniging CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten). Om vergoed te worden door ziektekostenverzekeraars is medische basiskennis volgens
PLATO norm vereist. Ook zonder de vergoedingsmogelijkheid heeft het voordelen om lid te zijn van een beroepsvereniging zoals korting op de beroeps en bedrijfs aansprakelijkheidsverzekering.

 

contactmomenten: 10 opleidingsdagen, 1 retraite, 6 live online lessen, een supervisie sessie en een persoonlijk eindgesprek.
 

Huiswerk bestaat uit meditatie, bijhouden reflectieverslagen, leesopdrachten, oefenen met studie-groepjes (online of op locatie).
 

Oefengroepjes
Met kleine groepjes worden de meditaties onderling geoefend. De groepjes worden na de eerste dag samengesteld en data onderling bepaald.

 

Locaties en lestijden
De opleidingsdagen vinden plaats in Zwolle of in Steenwijk van 10.00 tot 17.00 uur. De retraite in het Dominicanenklooster te Huissen of Samaya in Werkhoven. Aanvang op vrijdag 10.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur.

 

 

De opleiding is tot stand gekomen aan de hand van gebundelde persoonlijke ervaringen, studie en beoefening van oosterse filosofie, met name de boeddhistische psychologie en kennis van westerse psychologie. De docent van de opleiding, Rikkie Postema, deelt graag deze kennis en vaardigheden.De beroepsverenigingen NVST | Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten en het CAT kennen studiepunten aan deze opleiding toe.