GRATIS


live online Vipassana training van 21 dagen
Wanneer je Vipassana meditatie regelmatig beoefent gaat hier een transformerende werking vanuit. Je gaat de vertroebelende werking van je gedachten doorzien, waardoor je jezelf, anderen en de wereld gaat zien zoals ze werkelijk zijn. Je gedachten worden kalmer en helderder. Je relatie met je gedachten wordt van vriendelijker aard.

Vipassana is een uit India afkomstige meditatievorm die tot op vandaag de dag wordt onderwezen als middel om met universele problemen om te gaan. Vanaf de jaren 70 kent Vipassana een groeiende populariteit, met name als gevolg van het succes van mindfulness.


Lees hier meer over vipassanaMini training Vipassana meditatie


In deze mini training krijg je de mogelijkheid om je in 21 dagen deze meditatievorm eigen te maken.

Een Vipassana meditatie duurt 45 minuten. We starten met 20 minuten en voeren in de 21 dagen de tijd op naar 45 minuten.


Het programma


Wekelijks zijn er 2 live online sessies. In totaal dus 6 bijeenkomsten. Om optimaal effect van de training te hebben is het nodig om de meditatie iedere dag te doen gedurende de 21 dagen. Je krijgt opnames van de meditaties die je hierin kunnen ondersteunen.


1e avond - We beginnen met een voorbereidende kalmte mediatie. Daarna een korte introductie van wat Vipassana meditatie is. Daarna 20 minuten in stilte de Vipassana meditatie. Afsluiting met een mogelijkheid tot het delen van de ervaring of het stellen van vragen.


2e avond - Voorbereidende kalmte meditatie met een directe overgang naar Vipassana van 30 minuten. Afsluiting met een mogelijkheid tot het delen van de ervaring of het stellen van vragen.


3e avond - Voorbereidende kalmte meditatie met een directe overgang naar Vipassana van 30 minuten. Afsluiting met een mogelijkheid tot het delen van de ervaring of het stellen van vragen.


4e avond - Voorbereidende kalmte meditatie met een directe overgang naar Vipassana van 45 minuten. Afsluiting met een mogelijkheid tot het delen van de ervaring of het stellen van vragen.


5e en 6e avond is het programma gelijk aan de 4e avond.Data en tijden

26 oktober - 30 oktober - 2 november - 6 november - 9 november - 13 november.

Alle avonden starten om 20.00 uur tot uiterlijk 21.15 uur.


Mini Vipassana TrainingWil je meditatie een structurele plek in je leven geven? Probeer dan eens de live online meditaties op de maandagavonden.

Enkele revies

Ik kijk iedere keer uit naar de maandagavond. Een half uurtje is zo voorbij, maar het is zo waardevol.

Ik doe niet mee met de live meditatie-avond maar gebruik de opname's om 's ochtends te doen. Dat past mij beter.

In het begin vond ik een half uur best wel lang. Nu ik al ruim een jaar meedoe, is het mij soms te kort. Het doet mij goed. Ik kom altijd rustiger en tevredener uit de meditatie.

Ongelofelijk dat Rikkie iedere keer een andere meditatie weet te geven.

Soms is er een meditatie die mij aan het denken zet. Rikkie is altijd bereid om dingen toe te lichten of uit te leggen.