Zou je meditatie een structurele plek in je leven willen geven en meer geworteld raken in meditatie?

Wil je anderen op deskundige en professionele wijze lesgeven en trainen in meditatie?

Als je daar wel voor voelt, onderzoek dan of de opleiding tot meditatiedocent van ADISAT je daarin kan ondersteunen. Een vrijblijvend persoonlijk gesprek is altijd mogelijk.


Als meditatiedocent draag je bij aan de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn van anderen, maar ook aan dat van jezelf.
Na de opleiding kun je:


handelen vanuit een eigen beroepspraktijk en/of als professional binnen een organisatie, of je hebt het voornemen om een praktijk en/of trainingsschool op te richten
je deskundigheid toepassen in een therapeutische- en/of coachpraktijk, yogaschool, spiritueel- en/of meditatie centrum. Of van dienst zijn in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, afkickclinieken enzovoort
mensen individueel en in groepsverband begeleiden en coachen in hun meditatieve persoonlijke en spirituele ontwikkeling
zelfstandig trainingen, workshops en specials begeiden en hier zelf een afwisselend programma voor samenstellen
je desgewenst inschrijving in een docentenregister van ADISAT en lid worden (als je dat nog niet bent) van een beroepsvereniging. MEDITATIELERAARDe opleiding geeft je de gelegenheid, e n misschien ook een zetje, om een grote verscheidenheid aan mediaties en diverse aanverwante thema's tot je te nemen. Het uitganspunt is dat je een authentieke, professionele en deskundige meditatiedocent wordt.

Doelgroep

Coaches, psychologen, therapeuten, psychosociaal hulpverleners, maatschappelijk werkers, andere paramedici uit de reguliere en complementaire hulpverlening. Maar ook voor yoga-docenten en mindfulness trainers die een uitgebreider aanbod van meditatie in hun beroepspraktijk willen integreren is deze opleiding geschikt.Het diploma van Meditatiedocent staat voor ruim 28 studiepunten wat voor het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) genoeg is om als lid toegelaten te worden.

Om vergoed te worden door ziektekostenverzekeraars is medische basiskennis volgens
PLATO norm vereist. Als je daar (nog) niet aan voldoet kun je bij verschillende instituten een erkend diploma halen. Ook zonder de vergoedingsmogelijkheid heeft het voordelen om lid te zijn van een beroepsvereniging zoals korting op de beroeps en bedrijfs aansprakelijkheidsverzekering.De volgende groep start op 25 augustus 2023


Op de hoogte blijven van informatiebijeenkomsten? Meld je aan via onderstaande formulier.


bestel hier de
BROCHURE
met uitgebreide informatie over de
opleiding meditatiedocent


Diverse meditatievormen


Voor zowel je persoonlijke als je professionele ontwikkeling als meditatiedocent heeft het grote voordelen om ervaring op te doen en vaardig te worden in diverse mediatievormen.

Voor je persoonlijke proces betekent dit dat je:

De verschillende effecten van de meditatiatievormen ervaart.
Ontdekt welke techniek het beste bij jou past.
Onderscheid kunt maken wat structuur en richting geeft.


Bij begeleiding van trainingen en/of coaching betekent dit dat je:

Meer mogelijkheden hebt om een passende manier aan te bieden aan personen en/of groepen.
Door ervaring en kennis in achtergronden in staat bent om vragen van anderen adequaat te beantwoorden.
Door de variatie in soorten en de tijd die je voor beoefening uittrekt uitgroeit tot een meditatie-specialist.Duur en studie-uren


contacturen
10 opleidingsdagen, 1 retraite, 6 live online lessen, een supervisie sessie en een persoonlijk eindgesprek.


huiswerk
Het huiswerk beslaat ongeveer 10 uur per week. Dit bestaat uit het dagelijks mediteren, bijhouden reflectieverslagen, leesopdrachten, oefenen met studie-groepjes (online of op locatie). De exacte tijd die aan huiswerk besteed moet worden is afhankelijk van al bestaande kennis en ervaring.


oefengroepjes

Met kleine groepjes worden de meditaties onderling geoefend. De groepjes worden na de eerste dag samengesteld en data onderling bepaald.
Locaties en lestijden


De opleidingsdagen vinden plaats in Zwolle of in Steenwijk van 10.00 tot 17.00 uur. De retraite in het Dominicanenklooster te Huissen of Samaya in Werkhoven. Aanvang op vrijdag 10.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur.


Erkend door:

NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)


CAT (Collectief Alternatief Therapeuten)


KTNO (Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen)